Pastís de crêpes amb bolets
N'hi ha que neixen estrellats, i em va tocar a mi. Coix, quec i sense gaire atractiu, tot apuntava que em veuria abocat a una existència grisa i sense sobresalts, quan les intrigues de la meva família em van convertir en l'home més poderós del món.

Tots pensaven que seria un titella a les seves mans, un instrument que podrien usar a la seva voluntat. Però els déus, per compensar totes les meves deficiències, m'havien dotat d'intel·ligència, i aquesta els feia nosa.

I jo, que vaig guanyar mil batalles, no vaig poder doblegar la cobdícia de la meva muller, que va fer i desfer al seu caprici, ja sigui utilitzant assassinats, ja relacions incestuoses.

Agripina (maleeixo el dia que m'hi vaig casar!), em va enverinar amb un plat de bolets, tàctica per la qual tenia la mà trencada. No negaré que més d'una vegada havia pensat en aquesta possibilitat però, davant d'una dona tan arterosa, de res van servir les meves precaucions!
Amb aquests bolets la vostra vida no corre cap perill perquè no són gens verinosos, tot al contrari! I si aquest Pastís de crêpes amb bolets us ha agradat i el voleu fer, tot seguit us n'explico la recepta.

Comencem preparant les crêpes:

Passem pel sedàs la farina i la sal i les posem en un bol. Hi afegim els ous. Amb un batedor barregem els ingredients mentre anem incorporant la llet de mica en mica. Finalment, hi afegim la mantega fosa. No deixem de batre fins a aconseguir una massa sense grumolls.

La deixem reposar mitja hora.

Escalfem una paella d'uns 18 cm de diàmetre. Amb un pinzell n'untem la base amb mantega fosa. L'apartem del foc i hi aboquem 1/2 cullerot de massa, tot bellugant la paella perquè la massa vagi rodolant fins a cobrir tota la base de la paella. Aleshores la tornem a posar al foc fins que la crêpe comenci a agafar color. Li donem la volta i la coem per l'altre costat mig minut més.

La posem en un plat i tornem a repetir totes les operacions fins a acabar la massa. Amb aquesta quantitat surten 12 crêpes, però només en vaig fer 9. La resta, la vaig posar en una paella més petita, de 10 cm de diàmetre, per fer el pastís de 5 pisos de mida individual que veieu a les fotografies.

Posem unes gotes d'oli en una paella i hi saltegem els bolets per separat, primer els camagrocs, després els rossinyols i finalment les trompetes. Un cop cuits els salpebrem i els reservem.
Per fer la beixamel, fonem mantega en un cassó, hi afegim farina, remenem i la deixem coure un parell de minuts. Hi aboquem la llet calenta, remenant a consciència fins a aconseguir una salsa sense grumolls. Hi afegim també l'aigua que han deixat anar els bolets, si cal.

La deixem coure durant 10 minuts, remenant sovint. Hi posem sal, i nou moscada i pebre acabats de moldre.

Per fer el pastís ens ajudarem d'un cèrcol de cuina de 10 cm de diàmetre. Hi posem una crêpe, els camagrocs i 2 cullerades de salsa beixamel. I repetim fins a acabar les crêpes. En aquest pastís hem fet un pis de camagrocs, 1 de trompetes, un de rossinyols i un altre de trompetes.

Acabem la decoració amb uns quants bolets reservats.

Abans de servir els plats, podem passar-los uns segons pel microones perquè estiguin ben calents.
Ingredients (per a 12 crêpes):

100 g farina
1 pessic de sal
1 ou d'agricultura ecològica
1 rovell d'agricultura ecològica
250 ml llet

15 g mantega fosa
mantega fosa per untar la paella

Per al farciment:
bolets variats (rossinyols, camagrocs, trompetes de la mort...)
oli
sal marina
pebre acabat de moldre
beixamel (llet, mantega, farina, nou moscada, pebre i sal)Amb aquest Pastís de crêpes amb bolets participo en la proposta que fan Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta per a La recepta del 15 i que aquest mes està dedicada als bolets.
16 comentaris:

 1. super original aquest plat!! m'ha encantat! amb les creps i el gust dels bolets....és un plat de luxe aquest! petons

  ResponElimina
 2. Els pastissos salats amb crepes els tinc pendents des de fa poquet, i veient com queden m'haig d'espavilar. La veritat és que són molt originals! El farcit si porta camagrocs a mi si que m'has ben guanyat ;)

  ResponElimina
 3. Caram, Margarida, quina proposta més xula, fa salivera! És molt bona idea, fer bolets amb creppes. Queden sempre molt bones!! I amb pastís, genial! Petons

  ResponElimina
 4. Margarida, aquest pastis fa molta salivera, te d’estar boníssim, amb el teu permís sen va a pendents.
  Petons

  ResponElimina
 5. Mare meva del meu cor!!... I d'això, d'aquesta delicatessen... que en puc agafar una mica per esmorzar?... Sí, sí, ja sé que és tard i fa una estona m'he menjat un entrepà de sobrassada, però és que això té un aspecte tan veritablement deliciós que no m'hi puc pas resistir... NYAM!! :-))

  ResponElimina
 6. Quina ilusió quan he vist el meu nom al teu bog: Agripina!! es que es tan poc corrent...
  Aquest pastis de creps segur que el fare perque m'ha agradat molt ha de ser una delicia pel paladar!!

  Petons!!

  ResponElimina
 7. En comptes d'enrollar les crêpes, fer un pastis a capes amb elles i els bolets em sembla molt original.
  Petons.

  ResponElimina
 8. Apa, tu sempre sorprenent! Aquest pastís és d'autèntica categoria!

  Moltes gràcies per participar!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 9. Quina recepta més bona i original, la prepararem ben aviat!!!
  Quan era petita, un dia em vaig atipar de ceps de mala manera i tots van témer que alguna seta fossi dolenta :o)
  Però no, massa gana i massa ceps!
  Petonets,
  Palmira

  ResponElimina
 10. muy buena receta y ademas muy bien presentada,Margarida lo bordas siempre
  peto

  ResponElimina
 11. Quina presentació!!!! xulíssimaaaaa!!! i de ben segur que més bona encara!!!
  Petunets,
  Eva.

  ResponElimina
 12. Ohh no havia vist la teva recepta de bolets!! que bo!! molt sorprenent, m'agrada tot!! Per un aperitiu, fets de manera individual queden la mar de bé. Justament avui hem trobat uns quants bolets!

  ResponElimina
 13. S'ha m'ha fet la boca aigua!! Això ha d'estar de mort!! M'ho apunto ja!!

  ResponElimina