Mousse de llimona


Avui la senyora Lluïsa m’ha fet un regal molt valuós: un bon grapat de llimones!
No sé si podeu imaginar-vos quina flaire més agradable ha deixat a les meves mans. Uuummm! M’encanta aquesta olor! I és clar, la primera pregunta que se m’ha ocorregut fer-me és: i què faig jo, ara, amb tantes llimones?
Pensem. Podria ratllar la pell i posar-la en un pastís per aromatitzar-lo. No. L’altre dia ja vaig fer magdalenes.
Podria fer suc i rebaixar-lo amb aigua per fer gàrgares i curar-me el mal de coll. Però si estic perfectament! Li donaré a la meva filla, que ella sí que es queixa del coll.
Podria aprofitar el suc per desinfectar la cuina. No, que encara em queda Cif limón.
Amb la pell, aigua destil·lada i alcohol podria fer-me una colònia molt suau. Però si encara tinc la colònia amb olor de lavanda que em va regalar el meu fill, i feta per ell mateix!
Amb el suc podria abrillantar els objectes de bronze o metall. Ara? Quina mandra!

En fi... què puc fer que em vingui de gust i sigui una cosa que agradi a tothom?
La resposta ja la sabeu: Mousse de llimona.
Però sabíeu que el suc de les llimones va servir per combatre l’escorbut, cruel malaltia que es va agreujar en iniciar-se les llargues navegacions en els segles XV i XVI? Sabíeu que els mariners de la Marina Reial Anglesa tenien l’obligació de beure cada dia una cullerada de suc de llimona, per tal d’evitar aquesta malaltia? I que per aquest motiu, eren anomenats –en to burlesc- limely “bevedors de llimona” pels mariners dels altres països?
Bé, després de tanta cultura, cal descansar i assaborir aquestes postres tan saludables.
Primer de tot posarem en remull els fulls de gelatina. Tot seguit esprimirem el suc de les llimones i el colarem. El posarem en un got mesurador i afegirem aigua fins a tenir 250 ml. Agafarem els ous i el sucre i ho batrem ben batut. Hi afegirem el suc de llimona, ho posarem a foc suau i anirem remenant fins que arrenqui el bull. Aleshores escorrerem els fulls de gelatina i els afegirem. Deixarem refredar aquesta crema, remenant de tant en tant. Finalment hi incorporarem la nata muntada i la posarem a la nevera.

Vinga, animeu-vos a fer-la. No quedareu decebuts. Aquí teniu els ingredients:

Ingredients:

2 llimones
2 ous
250 g sucre
250 g nata
3 fulls de gelatina


10 comentaris:

 1. Margarida! Quina mousse més bona! Amb aquests dies de calor que tenim entraria d'allò més bé! L'apunto a pendents! T'ha quedat una decoració molt bonica! :)

  ResponElimina
 2. Hola maca!!! aquesta recepta tinc que provar-la, a la cuina hi ha dues bosses plenes de llimones i no m´agrada perdre res de res i t´han quedat unes fotos tant maques que...no m´ho penso més!!!!

  ResponElimina
 3. Quin regal més bo que t'han fet! Ara que és època de grips i encostipats, les llimones són un bon recurs per a combatre'ls... i amb aquesta mousse tan bona, qui diria que no a una bona ració de vitamina C?

  ResponElimina
 4. Perfecta la mousse, i perfecte el post, Margarida!
  Un altra cosa per fer amb llimona és un coc que tinc penjat, s'hi posa la llimona sencera.
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 5. Hola, Mercè: Sí, aquesta crema és molt bona. Tan si fa fred com si fa calor. A casa la mengem tot l'any! Per decorar-la he posat unes fulletes de menta que he collit del jardí i uns nabius.

  Ai, Maria José! no saps el que m'ha costat fer les fotos! Hauria tingut temps de fer 100 platerets de mousse! El que s'ha de fer perquè una recepta tan senzilla cridi l'atenció!

  Hola, Gemma: estàs en tot! Tant alabar les qualitats de la llimona i em vaig deixar la principal i més coneguda per tothom: la vitamina C! Però saps què? Encara que no tingués cap vitamina, a casa se la menjarien igual!

  Dolça: El Pere (el meu marit) sempre es queixa que poso massa llimona, i quan va llegir que tu fas un pastís amb una "llimona sencera", (i jo vaig proposar de fer-lo) gairebé li agafa un infart! Vaig estar mirant les teves receptes i vaig trobar un "Pastís de taronja amb xocolata". Et referies a aquest? Té molt bona pinta!

  Gràcies a totes quatre per seguir-me. Sou la meva il·lusió de cada dia!

  ResponElimina
 6. Margarida, és un que es diu coc de llimona, i té un important gust de llimona. Si es vol una mica més suau es pot posar la llimona sencera sense la pell.
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 7. Margarida, cabo de descubrir del teu blog de cuina. Ara me'l poso a la llista de blog de cuina.

  Ahh! la mousse de llimona t'ha quedat per llepar la pantalla.

  Fins la propera!

  ResponElimina
 8. Hola Margarida!! si a l'Andreu li agrada la bici. Es que jo te pillat el blog unes fotos d'una cursa amb btt que va anar el diumenge l'Andreu a Picamoixons.

  ResponElimina
 9. L'Andreu va anar a la Pica? Quina casualitat! Nosaltres ens vam quedar a la calçotada.
  Quan dius que "m'has pillat unes fotos", quines vols dir? Les que el Pere va penjar a BTTTarragona?
  Doncs aneu mirant, perquè avui o demà (si pot) en penjarà més al Picasa.
  (Ah, jo era una de les noies del bar que servia les begudes als assedegats corredors)

  ResponElimina
 10. Hola Margarida,
  M'agrada molt la teva mousse de llimona, és una mica diferent de la meva,però segur tan bona!
  Espero que el meu català estigui correcte.
  Avec toute mon amitié
  Henriette

  ResponElimina